Banking-ul local a avut in 2006 cel mai rapid ritm de crestere din Europa de Sud-Est, dupa Serbia.

Ritmul de crestere inregistrat de sectorul bancar autohton anul trecut a fost de 47% si a depasit media statelor central si est-europene, ocupand pozitia secunda, dupa Serbia, potrivit unui raport al Raiffeisen Research, membra grupului austriac Raiffeisen.

Ritmul mediu de crestere al regiunii a fost, in 2006, de 28%, conform studiului Raiffeisen.

"Dupa recordul din 2005, aceasta este a doua mare crestere anuala pentru regiune ", a declarat Walter Demel, analist al Raiffeisen Zentralbank Österreich si coautor al studiului.

Pe zona finantarilor de retail, Romania ocupa tot locul al doilea, fiind devansata de aceasta data de Ucraina. ,,Observam ca cea mai importanta cerere este pentru finantare ipotecara, autoturisme si pentru bunuri de folosinta indelungata“, considera Walter Demel.

In regiune, Slovacia a consemnat cea mai redusa crestere, de 10%.

Raiffeisen International a afisat un profit net consolidat de 401 milioane euro pentru primul semestru al acestui an, in crestere cu 39% fata de perioada similara a lui 2006. Raiffeisen International are subsidiare care includ banci si companii de leasing pe 18 piete din Europa Centrala si de Est, inclusiv pe cea romaneasca, si a deschis birouri de reprezentare in alte doua tari.

Grupul Raiffeisen este prezent pe piata romaneasca prin Raiffeisen Bank Romania (a treia banca de pe piata dupa active), Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management si Raiffeisen Investment Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Provizioanele au “mușcat” serios din profitul ING România în primul trimestru
Setari Cookie-uri