Actionarii companiei de asigurari Asiban au aprobat, in septembrie, majorarea capitalului social cu 20 milioane lei (circa 5,95 milioane euro), pana la 96 milioane de lei, prin aport in numerar, se arata intr-un comunicat publicat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Actionarii companiei Asiban au hotarat majorarea capitalului cu 20 milioane lei, suma la care BRD a subscris 25%, respectiv 5 milioane lei. Majorarea de capital se afla in curs de inregistrare la Registrul Comertului.

BRD - Groupe Societe Generale SA (BRD) intentioneaza sa isi vanda participatia de 25% la capitalul din capitalul companiei de asigurari. Valoarea participatiei detinuta de BRD in Asiban este de 0,90% din totalul activelor BRD, se mai arata in comunicat.

"Motivele care au determinat aceasta intentie depind de strategia bancii de concentrare pe serviciile bancare si de asigurare a premiselor necesare pentru gasirea unui partener strategic pentru Asiban", se mai arata in comunicat. BRD mentioneaza ca intentioneaza sa vanda actiunile pe care le detine la Asiban inainte de finalizarea tranzactiei, care este prevazuta pentru sfarsitul anului 2007 sau inceputul anului 2008.

Pentru a beneficia de sprijin calificat in procesul de vanzare al companiei au fost incheiate contracte cu consultanti financiari si juridici. Consultantul financiar selectionat in vederea desfasurarii acestei operatiuni este banca de investitii Rotschild.

Decizia formala cu privire la instrainarea actiunilor detinute de Asiban va fi raportata CNVM si pietei reglementatede catre BRD de indata ce aceasta va fi adoptata de catre organul societar competent al BRD, in conformitate cu prevederile legii privind piata de capital, cu modificarile ulterioare si ale regulamentelor CNVM si BVB. BRD intentioneaza sa se conformeze, si dupa data odoptarii acestei decizii, oricaror altor obligatii care ii vor reveni in legatura cu aceasta tranzactie, asa cum prevede legislatia aplicabila pietei de capital.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Groupama: Tinerii vor dezvoltare, seniorii apreciaza siguranta jobului