Producatorul de alumina Alum Tulcea a fost preluat de firma Pioche Consultants Limited din Belize, iar noul proprietar al pachetului majoritar de actiuni este obligat sa initieze o oferta publica de preluare a participatiilor detinute de ceilalti actionari la societatea din Tulcea. "Societatea Pioche Consultants Limited (...) are obligatia initierii unei oferte publice adresate tuturor actionarilor si pentru toate actiunile acestora in termen de 2 luni de la momentul dobandirii pozitiei de detinator a peste 33% din drepturile de vot asupra Alum SA Tulcea, pana la derularea ofertei Pioche Consultants Limited neputand achizitiona alte actiuni ale emitentului", potrivit unei informari a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Firma din Belize a cumparat in luna decembrie a anului trecut, prin intermediul Bursei Electronice RASDAQ, participatia societatii Balli Metal SA Bucuresti (67,69% din capitalul Alum), valoarea totala a tranzactiei ridicandu-se la peste 7,3 milioane euro. Un alt actionar semnificativ al Alum este SIF Banat-Crisana, care detine 23,87% din titluri.
Compania, care a fost unul dintre principalii furnizori de materie prima pentru Alro Slatina, a intrat in proprietatea grupului Balli din Marea Britanie in anul 1995. In Romania, grupul britanic a detinut pachete majoritare de actiuni la RoBank, participatie vanduta bancii ungare OTP in 2003, si la Asigurarea Anglo-Romana, companie care si-a pierdut licenta de functionare dupa ce Balli a renuntat sa mai sustina financiar societatea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si