Omniasig Pensii Private isi va majora capitalul social cu 3 milioane euro in februarie, pana la circa 8,5 milioane euro, pentru sustinerea activitatatii, in special pentru plata salariilor si comisioanelor agentilor de marketing, a declarat directorul firmei, Cristina Nitescu, citat de NewsIn.
Compania are in prezent un capital social de 5,5 milioane euro. "Suntem in curs de intocmire a documentatiei necesare pe care o depunem la Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private (CSSPP) pentru aprobarea prealabila a majorarii", a precizat Cristina Nitescu.

Directorul companiei a mai spus ca Omniasig Pensii Private a depus, vineri, 18.000 de acte de aderare, care ridica la circa 67.000 numarul de participanti al fondului pe care il administreaza.

Omniasig Pensii Private avea, dupa a saptea raportare, 49.039 aderenti si o cota de piata de 1,54%.
Omniasig Pensii Private are ca actionar majoritar TBI Holding, care detine 90% din capital, iar restul de 10% este detinut de catre Omniasig.

TBI Holding este o societate de investitii financiare care activeaza pe piata pensiilor, asigurarilor, administrarii activelor, leasing-ului si creditelor. Compania este prezenta in mai multe tari din regiune, printre care Bulgaria, Croatia, Georgia, Romania, Rusia, Slovacia si Ucraina.

TBI Holding gestioneaza fonduri de pensii de aproape 500 milioane euro in Europa Centrala si de Est. Compania activeaza pe piata romaneasca de peste 10 ani prin intermediul a patru societati: TBI Leasing, TBI Credit, SIRA – societate de administrare a investitiilor si Omniasig Asigurari de Viata. In 2006, TBI Holding a devenit membru al grupului Vienna Insurance Group, care au preluat pachetul majoritar, de 60% din capitalul companiei.

Campania initiala de aderare a romanilor la un fond de pensii private obligatirii (pilon II) a inceput pe 17 septembrie 2007 si s-a incheiat pe 17 ianuarie 2008. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit arbitrului pensiilor private.

In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Ponderea va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la atingerea nivelului de 6% aplicat venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri