Valoarea bunurilor finantate de Volksbank Leasing Romania in 2007 a fost de 205,2 milioane euro, in crestere cu aproximativ 11% fata 2006, ca urmare a avansului numarului de contracte.
In 2006, Volksbank Leasing Romania (VB Leasing Ro) finantase bunuri in valoare de circa 180 milioane euro.

Anul trecut, aproape doua treimi (67,6%) din vanzarile VB Leasing Ro au provenit din finantarea achizitiilor de autoturisme, segmentul de autovehicule comerciale si camioane a avut o pondere de 27,8%, iar segmentul de echipamente a reprezentat 4,6% din structura portofoliului.

Compania a inregistrat 11.831 contracte noi in 2007, cu aproximativ 1.000 de contracte mai mult fata de anul anterior.

"In urmatorii doi ani, planificam ca aceasta pondere sa se echilibreze, autovehiculele comerciale, camioanele impreuna cu echipamentele sa ajunga la 50% din totalul finantarilor, cealalta jumatate fiind reprezentata de autoturisme", a declarat presedintele consiliului de administratie al VB Leasing, Peter Demmer (foto).

Volksbank Leasing Romania isi propune pentru 2008 sa dezvolte sectoarele de finantare a utilajelor si echipamentelor de constructii, industriale, agricole si medicale.

"In ceea ce priveste comportamentul clientilor, se poate remarca o tendinta de crestere a perioadei de finantare. Daca in 2006, 45% dintre clienti incheiau contracte de leasing pe o perioada de 2-3 ani, in 2007, 54% dintre clientii VB Leasing au incheiat contracte de leasing pe o perioada de 3-4 ani", adauga Peter Demmer.

Cea mai mica pondere in ce priveste perioada contractelor de leasing, o reprezinta contractele de leasing incheiate pe un an de zile (1,78%) si cele pe o perioada de cinci ani (10%).

Fata de 2006, pe segmentul finantarii de echipamente s-a remarcat anul trecut o crestere semnificativa a cererilor de finantare in domeniul prelucrarii metalelor si in cel agricol, cu 80%, respectiv cu 55%. Echipamentele medicale, cele de constructii si cele din industria de constructii de masini au inregistrat si ele cresteri de 10% pana la 30%.

Profitul net al Grupului VB Leasing in Romania in 2007 este conform estimarilor, in crestere cu 26% fata de anul precedent, cand acesta a fost de aproximativ 4 milioane euro.

"In prezent, cota noastra de piata reprezinta 4,2% conform statisticilor ALB (n.r. Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare), plasandu-ne pe locul sapte in topul companiilor de leasing care activeaza pe piata din Romania. Pentru anul 2008, dorim sa crestem cu cel putin doua locuri, ajungand printre primele cinci companii de leasing de pe piata", a mai spus Peter Demmer.

VB Leasing este specializata in leasing pentru autoturisme, vehicule comerciale si echipamente pentru diverse industrii. Compania se adreseaza in principal segmentului corporativ, care reprezinta 86,2% din portofoliul firmei, in timp ce clientii persoane fizice au o pondere de 13,8% din totalul clientilor.

In 2008, VB Leasing va mai deschide inca doua filiale, alaturi de cele deja existente in Bucuresti, Brasov, Timisoara, Constanta, Cluj, Iasi, Craiova, Baia Mare, Sibiu, Oradea, Bacau, Galati si Pitesti.

Compania VB Leasing Romania este detinuta de VB Leasing International, membru al grupului financiar austriac Österrechische Volkbanken AG.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri