Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a acordat finantari in lei ce au echivalat cu 15 milioane euro in primul an de la lansarea activitatii de creditare, in special pentru renovarea si modernizarea locuintelor, iar valoarea medie a unui credit a fost de 10.000 euro.
"Faptul ca finantarile acordate de noi sunt doar in moneda nationala reduce pactic la zero riscul valutar pe care un client de-al nostru l-ar putea avea in contextul variatiilor de curs leu/moneda straina", a spus presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Ionut Costea (foto).

El a adaugat ca acest aspect s-a putut observa in ultima perioada, cand cererea de credite la RBL a crescut, in conditiile in care rata lunara este in lei, fixa pe toata perioada de rambursare a imprumutului.

In prezent, Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai doua tipuri de credite: Creditul Locativ si Creditul Intermediar. Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie sa economiseasca in prima etapa o anumita suma de bani timp de cel putin 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6% pe an.

In paralel, Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai care doresc o finantare mai rapida, Creditul Intermediar. Pe perioada creditului intermediar rata dobanzii este de 7,5% pe an, fixa. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si indeplineste conditiile impuse de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.


Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse de economisire-creditare pentru imbunatatirea domeniului locative (renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte) sau pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin trei canale de distributie principale: o retea de agenti proprii in care lucreaza peste 4.000 de colaboratori activi, sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank si prin parteneri de afaceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri