Consortiul bancar format din Alpha Bank Romania si Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) au castigat licitatia organizata de Electrocentrale Bucuresti (Elcen) pentru a lua un credit pe cinci ani de 237 milioane lei (64,1 milioane euro).

Alpha Bank Romania va acoperi 70% din imprumut, in timp ce restul de 30% va fi contributia CEC.
"Creditul este acordat pe o perioada de cinci ani si este destinat asigurarii finantarii resurselor energetice necesare companiei", se mentioneaza in comunicatul remis de cele trei companii.

Electrocentrale Bucuresti SA, companie controlata de stat, are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta.

Elcen detine 20% din capacitatile de productie in centrale termoelectrice la nivel national, fiind astfel principalul producator de energie electrica si termica din sectorul de generare termo (hidrocarburi). La inceputul anului trecut, capacitatea de productie a companiei avea o putere instalata de 2.008 MW.

In 2006, societatea a produs 6,981 miliarde kWh de energie electrica, reprezentand 12,7% din productia nationala, cantitate care poate acoperi 60% din consumul populatiei Romaniei.

La inceputul anului, compania a avut un diferend cu Primaria Capitalei, care a sesizat Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) pe motivul ca Elcen a cerut nemotivat cresterea pretului la energia termica produsa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Platile instant devin disponibile si pe varianta mobila a George
Setari Cookie-uri