"Primele trei luni ale anului 2008 au fost caracterziate de cresteri semnificative ale tuturor liniilor de business ale bancii: corporate, IMM si retail. Rezultatele financiare inregistrate de Piraeus Bank Romania in primul trimestru al anului 2008 se situeaza peste bugetul planificat, cresterile bancii in ceea ce priveste creditarea si implicit activele realizand un procent dublu fata de cresterea sistemului", a declarat presedintele si directorul executiv al Piraeus Bank Group Romania, Stavros Lekkakos (foto).

"Credem ca evolutia inregistrata atat pe segmentul de credite si depozite, cat si numarul in crestere de clienti sunt consecinta fireasca a investitiilor pe care le-am realizat si a competitivitatii produselor si serviciilor pe care le oferim", a adaugat acesta.

Activele bancii au depasit la sfarsitul lunii martie 3 miliarde euro, in crestere cu 190% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul creditelor administrate a inregistrat o crestere constanta si a depasit 2,7 miliarde euro, in urcare cu 187% fata de cel de la finalul lunii martie 2007.

Nivelul creditelor acordate persoanelor fizice a atins 1 miliarde euro la sfarsitul lunii martie a acestui an, avansand cu 400% fata de finalul lunii martie a anului precedent.

O evolutie rapida a avut, de asemenea, finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si finantarea companiilor mari, volumul creditelor acordate acestora integistrand la sfarsitul lunii martie 2008 o crestere de 245%, respectiv 119% comparativ cu martie 2007.

Citeste si:

Astfel, creditele acordate IMM-urilor au atins 252 milioane euro, in timp ce finantarile corporatiilor au depasit 1,4 miliarde euro.

Valoarea depozitelor atrase de la clientii Piraeus Bank Romania a depasit 640 milioane euro in primul trimestru, in crestere cu 110% fata de aceeasi perioada din 2007.

Portofoliul de clienti a inregistrat o crestere de 156% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 225.000 de persoane fizice si juridice.

Numarul cardurilor emise de Piraeus Bank Romania a depasit, la sfarsitul lunii martie, 63.000, cu 251% mai mult decat anul trecut. Reteaua bancomatelor (ATM) a crescut la 159 de unitati.

In perioada ianuarie - martie 2008, Piraeus Bank Romania a deschis 20 de noi sucursale, astfel incat, la sfarsitul primului trimestru al acestui an reteaua de unitati a bancii cuprindea 130 de sucursale.

Piraeus Bank Romania este parte a Piraeus Bank Group, concentrat in principal pe zona Europei de Sud-Est, dar si pe centre financiare din Londra si New York. Piraeus Bank Group are in prezent 782 de sucursale in Grecia, Albania, Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra si Ucraina.