"Clientii au posibilitatea de a-si incheia polita de asigurare a locuintei direct in sucursalele GE Money", a declarat directorul de asigurari a GE Money, Monica Mihai.

In baza unei polite de asigurari de locuinta (housing insurance) se asigurari orice tip de cladire destinata locuirii permanente - apartament, casa sau vila - ori locuinte temporare precum casa de vacanta, cu dependintele si anexele acesteia, se arata in comunicat.

Potrivit companiei, aprobarea unui credit de la GE Money nu este conditionata de achizitionarea politei de asigurari ptin intermediul firmei.

Asigurarile de locuinta care pot fi incheiate prin GE Money acopera riscurile de incendiu, trasnet, explozie, caderi ale aparatelor de zbor sau bucati din acestea, izbire de un vehicul.

Pe langa acestea, mai acopera riscurile catastrofice, precum pagubele cauzate de producerea cutremurelor, inundatiilor, a fenomenelor atmosferice - ploaie torentiala (inclusiv efectele indirecte ale acesteia), grindina, furtuna, uragan -, dar si avariile la instalatiile de apa, incalzire si canalizare.

Citeste si:

Oficialul GE Money crede ca piata asigurarilor generale din Romania, care a crescut anul trecut cu 33% fata de 2006, va avea o evolutie buna si in acest an.

"Pentru 2008 estimam ca acest ritm de crestere se va mentine, fiind sustinut atat de noile constructii imobiliare si implicit de numarul mare de credite ipotecare ce vor rezulta din vanzarea acestora, cat si de faptul ca gradul de penetrare al asigurarilor in Romania este scazut - 1,77% din produsul intern brut (PIB), comparativ cu tarile din Europa Centrala si de Est", a adaugat Mihai.

GE Money a intrat pe piata din Romania in 2006 prin achizitionarea a trei companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum) si Domenia Credit IFN SA (companie specializata in credite ipotecare si imobiliare).
Din iunie 2008, firmele folosesc brandul GE Money.

Cele trei companii sunt detinute in parteneriat de catre General Electric Capital Corporation (GECC), companie a General Electric, si grupul turc Dogus Holding AS.