BERD a afirnat, totodata, ca va continua sa sustina Banca Transilvania, aratand ca aceasta nu este "subiectul unor active toxice sau a riscurilor de refinantare".

"De-a lungul anilor, BERD a pus la dispozitia Bancii Transilvania aproximativ 80 milioane euro, atat ca participare la capitalul social, cat si sub forma de imprumuturi, inclusiv prin linii de credit pentru IMM-uri, finantare ipotecara, imprumuturi sindicalizate, finantarea leasing-ului si factoring-ului, precum si o facilitate de eficienta energetica".

Precizarea BERD vine dupa ce guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, compara atacul informatic la adresa Bancii Transilvania "cu ce s-a petrecut in 2000 cu BCR, insa acum situatia s-a linistit mult mai repede, media a fost mult mai matura si putini au mai muscat din momeala aceasta".

Citeste si:

Directorul general al bancii, Robert C. Rekker, declara luni ca zvonurile lansate saptamana trecuta impotriva Bancii Transilvania au avut efecte nesemnificative, in conditiiile in care banca este solida, are un portofoliu de credite de calitate, solvabilitate ridicata si lichiditate buna.

Banca Transilvania a fost infiintata in 1994 si are peste 520 de unitati in toata tara.