Grupul austriac de asigurari Uniqa a anuntat ca isi va majora capitalul cu aproximativ 10%, pentru a echilibra efectele pe care le va alea preluarea grupului Unita asupra actiunilor, arata un comunicat al grupului.

Anuntata inca din mai, preluarea pachetului integral de actiuni Unita, cel de-al cincilea grup de asigurari din Romania, de la Vienna Insurance Group, va fi finalizata imediat dupa obtinerea aprobarilor necesare, ce sunt asteptate curand, mai arata comunicatul.

Uniqa isi va majora capitalul cu aproximativ 10%, la 131,67 miliarde euro, prin emiterea a 11.895.192 actiuni noi, cu drept de vot, la un pret de emisiune de maximum 20 euro/unitate. Actiunile vor putea fi achizitionate numai de actionarii actuali, ce au dreptul de a primi o actiune noua pentru fiecare zece actiuni detinute, drept ce va putea fi exercitat in perioada 31 octombrie- 14 noiembrie.

La sfarsitul lui mai, Vienna Insurance Group (VIG) - care detine 99,99% din actiunile Unita - anuntase ca a ajuns la un acord cu Uniqa pentru cedarea Unita. Potrivit unor surse apropiate afacerii, grupul austriac Uniqa ar putea plati intre 200 si 250 milioane euro pentru Unita.

Prin intermediul Unita, grupul Uniqa isi intareste semnificativ pozitia in regiunea strategica a Europei de Est si Sud-Est. Uniqa este prezenta in Romania din 2005, printr-o participatie minoritara detinuta in cadrul Astra SA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si