Cotatiile raportului leu/euro au coborat saptamana trecuta, in piata la termen din Sibiu, sub pragul de 3,5 lei, pe fondul trendului descendent conturat pe piata valutara. Reamintim ca primele tranzactii pe raportul leu/euro cu scadenta decembrie au fost realizate, la jumatatea lui iulie, la 3,5850-3,5949 lei. Acestea au fost urmate de o scadere rapida a preturilor, la 3,5417 lei, in ultima zi a lunii trecute. La inceputul saptamanii trecute a fost atins pragul de 3,5 lei, pentru ca la jumatatea ei sa fie atins un minim de 3,4705 lei. Si cotatiile pentru finele lunii viitoare au inregistrat o scadere semnificativa. De la valori de 3,62-3,65 lei, atinse in iunie, euro a coborat la inceputul saptamanii la 3,4899-3,5050 lei. Minimul a fost joi, 3,4660 lei, pentru ca in ultima sedinta a saptamanii, euro sa urce de la 3,4655 la 3,4850 lei. "BNR nu a mai putut sa franeze aprecierea leului, dupa mai multe luni in care a tinut cursul la 3,6 lei. Pe termen scurt, este posibil ca euro sa continue sa scada, cu inca 2-3 procente", a declarat Victor Pop, broker la Vanguard Futures. Potrivit brokerilor de la Sibiu, si fara interventiile BNR, in ultima parte a anului ar trebui sa avem de a face cu apreciere naturala a euro, care ar putea urca la 3,6-3,7 lei.

Evolutia cursului leu/euro si a paritatii euro/dolar au provocat o scadere semnificativa a raportului leu/dolar cu scadenta septembrie. La inceputul lunii iulie, tranzactiile s-au realizat in culoarul 2,9975-3,0225 lei, dar august a debutat cu cotatii futures de 2,87-2,92 lei, joi fiind atins un minim de 2,8250 lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri