Prezent la o conferinta pe tema solutiilor pentru IMM-uri in conditiile crizei economice mondiale organizata de Fondul National de Garnatarea Creditelor pentru Intreprinderile Mici si mijlocii (FNGCIMM), ministrul a declarat ca asteapta un pachet de solutii in vederea sprijinirii IMM-urilor si din partea bancilor din sistemul financiar autohton.

„Trebuie ca bancile sa vina cu noutati, cu pachete si produse noi pe piata unde deocmadata nu se simte nimic”, a specificat ministrul.

In opinia lui Constantin Nita, cele mai afectate sectoare economice de blocajul financiar cauzat de criza economica mondiala sunt sectorul industrial si cel al constructiilor.

Citeste si:

Totodata, in vederea stopari sechestrelor, FNGCIMM acorda garantii de pana la 80% pentru toate finantarile acordate IMM-urilor si de 100% pentru creditele accesate de catre comapniile mici si mijlocii acordate de catre bancile comerciale in baza Protocolului incheiat cu Eximbank.

De asemenea, pentru preintampinarea situatiei de blocare a creditarii IMM-urilor pentru neplata datoriilor catre bugetul de stat, Fondul garanteaza finantarile acordate pentru acjitarea acestor datorii, avand drept consecinta cresterea veniturilor la bugetul statului si sprijinirea IMM-urilor.