Aproximativ 90% din falimentele IMM-rilor din Romania sunt cauzate de sechestrele impuse de stat, prin intermediul administratiilor financiare, a declarat ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, comertului si mediului de afaceri, Constantin Nita.
Prezent la o conferinta pe tema solutiilor pentru IMM-uri in conditiile crizei economice mondiale organizata de Fondul National de Garnatarea Creditelor pentru Intreprinderile Mici si mijlocii (FNGCIMM), ministrul a declarat ca asteapta un pachet de solutii in vederea sprijinirii IMM-urilor si din partea bancilor din sistemul financiar autohton.

„Trebuie ca bancile sa vina cu noutati, cu pachete si produse noi pe piata unde deocmadata nu se simte nimic”, a specificat ministrul.

In opinia lui Constantin Nita, cele mai afectate sectoare economice de blocajul financiar cauzat de criza economica mondiala sunt sectorul industrial si cel al constructiilor.

Totodata, in vederea stopari sechestrelor, FNGCIMM acorda garantii de pana la 80% pentru toate finantarile acordate IMM-urilor si de 100% pentru creditele accesate de catre comapniile mici si mijlocii acordate de catre bancile comerciale in baza Protocolului incheiat cu Eximbank.

De asemenea, pentru preintampinarea situatiei de blocare a creditarii IMM-urilor pentru neplata datoriilor catre bugetul de stat, Fondul garanteaza finantarile acordate pentru acjitarea acestor datorii, avand drept consecinta cresterea veniturilor la bugetul statului si sprijinirea IMM-urilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri