"Daca ar fi o lipsa de lichiditate, mai ales acuta, asa cum se spune, leul nu s-ar deprecia. Aici apare conflictul la cei care spun ca este lipsa de lichiditate si care prognozeaza un curs de 4,7 si chiar 5 lei/euro", a spus Isarescu, citat de NewsIn.

Guvernatorul a precizat ca, pe piata monetara, nivelul dobanzilor urmeaza un anumit ciclu lunar. "Sa va uitati la cei care apar pe piata monetara cu volume de 2 miliarde de euro, in conditiile in care baza monetara este de 40 de miliarde de euro", a aratat Isarescu.

Isarescu: Necesarul de finantare al sectorului public poate ajunge pana la 4 mld. euro

Citeste si:

Pe de alta parte, guvernatorul BNR a atras atentia asupra jucatorilor cu pozitii lungi pe piata valutara, care nu mai au lichiditate. "Este greu sa-i mai mangaiem pe crestet pe cei care au deschis pozitii de sute de milioane de euro", a mentional el.

Isarescu a reamintit ca soldul titlurilor de stat s-a dublat, ajungand la 25 miliarde euro, de la 12 miliarde euro, in conditiile in care in ultimele trei luni, intre decembrie si februarie, "s-a reusit o finantare buna a deficituui bugetar, ce nu se putea face fara infuzie de lichiditate".

Cum vad bancherii evolutia cursului valutar