Procesul de majorare a capitalului social a fost aprobat de adunarea generala a actionarilor si se incadreaza in strategia de dezvoltare a CertAsig, se arata in comunicatul asiguratorului.

Fondul privat de investitii Royalton Investors II detine indirect 92,31% din actiunile CertAsig, restul apartinand conducerii executive a companiei si altor actionari minoritari.

"Aceasta majorare de capital va contribui la sustinerea din punct de vedere operational a cresterii volumului de subscrieri si a mentinerii echilibrelor financiare", a declarat directorul general al companiei Radu Frincu.

Compania Certasig SA Societate de Asigurare Reasigurare, ce activeaza in domeniul asigurarilor generale, a fost infiintata in 2003, ca urmare a fuziunii dintre fosta societate Fortuna SA Baia Mare si fosta Asigurarea Romano-Canadiana Aroca SA Bucuresti.

In vara anului trecut, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat sa deschida procedura de redresare financiara pentru Certasig, considerand ca firma este insolvabila. Decizia a fost contestata la acea vreme de conducerea companiei, in conditiile in care Certasig se afla intr-un proces de majorare a capitalului cu 4 milioane euro.