Odata cu preluarea pachetului majoritar de actiuni ale societatii Omniasig, grupul Wiener Stadtische a anuntat ca nu mai are in vedere achizitia altor companii de pe piata asigurarilor din Romania. „Desi am dori sa mai preluam doua companii, precum Allianz si Asirom, nu o vom face. Orice crestere foarte rapida ne-ar aduce in conflict cu Consiliul Concurentei. Mai in gluma, mai in serios, grupul Wiener Stadtische trebuie acum sa se concentreze pe propria sa crestere“, a declarat, pentru SFin, Christian Brandstetter, membru īn Comitetul de Directie al Wiener Stadtische.

El a adaugat ca nu va avea loc o fuziune īntre societatile controlate de Wiener Stadtische, strategia grupului vizānd o abordare multibranding a pietei interne, situatie īntālnita atāt īn Austria, cāt si īn alte state din Europa. „Chiar daca vor aparea costuri suplimentare, mergem pe ideea ca este mai bine sa treaca pe la un client doi sau mai multi agenti de vānzare de la una dintre companiile controlate de grup decāt nici unul. Pe de alta parte, fiecare companie din grup este mai bine pozitionata pe anumite segmente de piata, deci nu va exista pericolul aparitiei fenomenului de «canibalizare» a portofoliului de clienti“, a afirmat oficialul Wiener Stadtische.

Intrarea Wiener Stadtische pe piata romāneasca a avut loc īn anul 2001, cānd a preluat compania Unita, urmatoarea miscare fiind achizitionarea societatii Agras īn 2002, specializata pe asigurari agricole.
La īnceputul lunii mai 2005, grupul austriac a achizitionat de la TBIH Financial Services NV (Olanda) un pachet de 68,87% din actiunile Omniasig SA, pentru suma de 64 milioane de euro. Participatia la Omniasig SA a fost majorata pāna la 72,8% dupa preluarea, aproape integral, a pachetului detinut de Constantin Toma, presedintele Consiliului de Administratie al societatii, precum si a participatiilor controlate de alti actionari.

Wiener Stadtische este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata asigurarilor din Europa Centrala si de Est. Īn primele sase luni, grupul a raportat un volum consolidat al primelor de 2,44 miliarde euro, īn crestere cu 18,9%. Datele financiare nu includ rezultatele obtinute de companiile preluate īn 2005 īn Cehia, Polonia, Romānia, Croatia si Ucraina.