In 19 martie, BEI anunta ca acorda un credit de 15 milioane euro companiei de leasing BRD Sogelease IFN, pentru finantarea proiectelor IMM-urilor, in scopul de a diminua impactul crizei economice actuale, prin imbunatatirea accesului firmelor la fonduri pe termen mediu si lung.

Fondurile puse la dispozitie prin produsul de finantare al BRD Sogelease pot fi solicitate de firme din industrie, servicii, turism, agricultura, sanatate, energie si protectia mediului, precizeaza compania de leasing.

Pentru finantarile acordate prin acest produs, BRD Sogelease percepe o taxa de administrare preferentiala, o dobanda anuala de 4,9% in primul an de finantare si o dobanda fixa de 8% pe an in urmatorii ani, potrivit companiei. De asemenea, perioada de finantare este de 48 de luni.

Pentru urmatoarea perioada din acest an, BRD Sogelease vrea sa isi eficientizeze costurile si sa gaseasca noi oportunitati de piata, in vederea dezvoltarii activitatilor de leasing financiar si operational.

"Ne vom concentra atentia in continuare cu preponderenta catre sectoarele medical, agricol si informatic adaptandu-ne produsele in asa fel incat sa putem sprijini activitatea clientilor nostri. Vom continua promovarea produsului 'leasing operational' prin intermediul companiei noastre BRD Sogelease Asset Rental SRL, aceasta fiind o alternativa de finantare eficienta si tot mai solicitata de catre clienti", a declarat directorul general al BRD Sogelease, Jean-Claude Boloux.

BRD Sogelease IFN, societatea de leasing a BRD-Groupe Societe Generale, a afisat pentru anul trecut o valoare a bunurilor finantate de 237,3 milioane euro, in crestere cu 5,5% fata de 2007, in urma incheierii a peste 3.400 de contracte.