Complexul Energetic Rovinari a luat de la BRD - Groupe Société Générale o linie de creditare de 25 milioane lei, valabila pe o perioada de un an.

"Am semnat deja contractul cu BRD - Groupe Société Générale, pentru linia de creditare. Banii au fost luati preventiv, pentru activitati curente, necesare activitatii de productie. Nu am cheltuit nimic din ei inca", a precizat Gheorghe Davitoiu, directorul general al complexului.

Complexul urmeaza sa plateasca bancii o dobanda ROBOR la 6 luni (n.r. media dobanzilor interbancare la lei la 6 luni) plus o marja de 1,5 puncte procentuale.

In ceea ce priveste imprumutul de 100 milioane lei pe care complexul energetic vrea sa-l ia de la CEC Bank, pe zece ani, necesar pentru a efectua investitii de mediu, directorul CE Rovinari a mentionat ca estimeaza ca va semna un contract cu banca intr-o saptamana, doua.

Actionarul principal al BRD este grupul bancar francez Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro, ale carui servicii sunt utilizate de 27 milioane clienti din intreaga lume.

Complexul Energetic Rovinari este producator de energie electrica si a fost infiintat la 1 aprilie 2004. Actionariatul majoritar al companiei este Ministerul Economiei.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Schimbare de management la filiala de leasing a BRD Societe Generale