In semestrul intai din 2008, Vienna Insurance Group (VIG) inregistrase in Romania prime de 360,5 milioane de euro.

„In urma consolidarii noii achizitii a companiei BCR Asigurari de Viata, primele pe segmentul asigurarilor de viata s-au contractat cu 64,4% (in euro) totalizand 34,59 milioane de euro. Volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale au ajuns la suma de 278,42 milioane de deuro, o scadere de 18.0 % fata de aceeasi perioada a anului trecut”, arata datele publicate de grup pe site-ul oficial.

Calculat in lei, companiile locale din grupul VIG au realizat o crestere a primelor brute subscrise de 0,6% fata de primele 6 luni din 2008. O crestere de 90,7% , de asemenea in lei, a fost inregistrata si in segmentul de asigurari de viata in timp ce volumul primelor s-a micsorat cu 5% pe segmentul asigurarilor generale din cauza ajustarilor de portofoliu, mentioneaza compania.

Calculate in lei, primele brute subscrise de companiile detinute de VIG in Romania au crescut cu 9% in prima jumatate a acestui an, se specifica in raport.


Profitul inainte de taxe a urcat pana la 12,07 milioane de euro semnificand scadere cu 72,9% fata de aceeasi perioada din 2008, cand grupul a inregistrat castiguri brute de 44,6 milioane euro. Totusi, VIG precizeaza ca o comparatie a rezultatelor cu cele din anul anterior nu este concludenta, in contextul vinderii companiei Unita.

La nivel de grup, VIG a inregistrat prime brute subscrise de 4,25 miliarde de euro in primele sase luni din 2009, cu 0,9% mai mari decat in acelasi interval de anul trecut, si un profit brut de 230 milioane de euro, in scadere cu 20,1%.

Grupul detine in Romania companiile Omniasig Asigurari de Viata, Omniasig, BCR Asigurari, BCR Asigurari de Viata si Asirom.