Grupul de asigurari Viena Insurance Group a subscris in primul semestru din 2009, pe piata autohtona, prime brute in valoare de 313 milioane de euro, ceea ce reprezinta o scadere cu 13,2% fata de perioada similara din 2008, rezultatul fiind afectat de deprecierea puternica a monedei nationale fata de euro, potrivit datelor companiei.
In semestrul intai din 2008, Vienna Insurance Group (VIG) inregistrase in Romania prime de 360,5 milioane de euro.

„In urma consolidarii noii achizitii a companiei BCR Asigurari de Viata, primele pe segmentul asigurarilor de viata s-au contractat cu 64,4% (in euro) totalizand 34,59 milioane de euro. Volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale au ajuns la suma de 278,42 milioane de deuro, o scadere de 18.0 % fata de aceeasi perioada a anului trecut”, arata datele publicate de grup pe site-ul oficial.

Calculat in lei, companiile locale din grupul VIG au realizat o crestere a primelor brute subscrise de 0,6% fata de primele 6 luni din 2008. O crestere de 90,7% , de asemenea in lei, a fost inregistrata si in segmentul de asigurari de viata in timp ce volumul primelor s-a micsorat cu 5% pe segmentul asigurarilor generale din cauza ajustarilor de portofoliu, mentioneaza compania.

Calculate in lei, primele brute subscrise de companiile detinute de VIG in Romania au crescut cu 9% in prima jumatate a acestui an, se specifica in raport.


Profitul inainte de taxe a urcat pana la 12,07 milioane de euro semnificand scadere cu 72,9% fata de aceeasi perioada din 2008, cand grupul a inregistrat castiguri brute de 44,6 milioane euro. Totusi, VIG precizeaza ca o comparatie a rezultatelor cu cele din anul anterior nu este concludenta, in contextul vinderii companiei Unita.

La nivel de grup, VIG a inregistrat prime brute subscrise de 4,25 miliarde de euro in primele sase luni din 2009, cu 0,9% mai mari decat in acelasi interval de anul trecut, si un profit brut de 230 milioane de euro, in scadere cu 20,1%.

Grupul detine in Romania companiile Omniasig Asigurari de Viata, Omniasig, BCR Asigurari, BCR Asigurari de Viata si Asirom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri