De asemenea in primul semestru din 2009, valoarea activelor totale a crescut cu 14%, pana la 8,5 miliarde de euro comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Rata solvabilitatii a fost mai mare cu 76% fata de cerintele minime impuse de lege, atingand nivelul de 176%, potrivit comunicatului Eureko.

“ Profitul net inregistrat de Grupul Eureko in prima jumatate a lui 2009 este o dovada a stabilitatii noastre financiare”, a declarat Frans van der Ent, country manager al Eureko in Romania.

Grupul Eureko este un jucator important in Europa, inregistrat la Utrecht-Olanda si prezent in peste 13 tari europene, cu peste 20.000 de angajati. In Romania, grupul olandez Eureko este prezent prin Eureko Asigurari si Eureko - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

De altfel, in luna iulie, grupul a anuntat ca va majora capitalul social al subsidiarelor din Romania cu 25 milioane de euro, din care 12,6 milioane euro pentru segmentul de asigurari, si 12,4 milioane de euro pentru pensii private.