UniCredit Tiriac Bank, lider pe piata locala de factoring, intentioneaza sa infiinteze, anul viitor, o asociatie a jucatorilor de pe aceasta piata, cu scopul de a dezvolta acest segment de business.
Banca se pregateste pentru formarea acestei asociatii, urmand ca ea sa fie functionala anul viitor.

“Noi avem in lucru o platforma pentru asociatia nationala de factoring si s-au purtat discutii cu ceilalti jucatori din piata in acest sens. Avem un acord de principiu si am vorbit si cu presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, care ne-a spus ca ne sustine. In prezent, lucram la acest proiect si ne dorim ca anul viitor asociatia sa fie functionala”, a declarat Andreea Marinescu, director al diviziei de Factoring din cadrul UniCredit Tiriac Bank.

Volumul facturilor cesionate catre UniCredit Tiriac prin factoring de catre companii a crescut la sfarsitul lunii septembrie 2009 cu 10,2% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2008.

Factoringul este unul dintre produsele pe care UniCredit Tiriac se axeaza in aceasta perioada, avand, in prezent, peste 250 de clienti. Echipa bancii care se ocupa de factoring a fost infiintata in 2007 si gestioneaza un portofoliu care cumuleaza 32% din piata romaneasca de factoring.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si