Trofeul a fost primit de reprezentatii BCR in cadrul Galei Premiilor The Banker, eveniment care a avut loc la Londra in aceasta seara.

Desemnarea BCR drept cea mai buna banca din Romania este determinata de performantele obtinute de institutia de credit in 2008, precum si in 2009, in contextul unui mediu economic dificil, sustine editorul The Banker, Brian Caplen.

„Abordarea activa a BCR de sprijinire a clientilor in administrarea optima a finantelor acestora in contextul crizei economice a contribuit la
cresterea cotei de piata a bancii. Eficienta operatiunilor si calitatea buna a serviciilor oferite de banca au dat un impuls suplimentar – raportul cost-venit s-a imbunatatit cu mai mult de 15 p.p. in 2008”, a explicat Brian Caplen, adaugand ca BCR a avut totodata un rol major in accelerarea trecerii catre servicii bancare electronice in Romania.

"In materie de provocari, pot spune ca am traversat o furtuna din care iesim cu bine - dar inca este vreme rea! Ne-am pastrat luciditatea in
contextul crizei si am stat cat mai aproape posibil de clientii nostri. Trebuie sa le dam clientilor si mai multa atentie in conditiile in care recesiunea continua, cu speranta inceperii revenirii economice. Am ajutat mii de clienti sa isi revizuiasca planurile si cerintele de finantare, oferind multora dintre acestia solutii personalizate pentru a iesi la liman. Suntem apreciati in continuare drept cea mai de incredere banca, lider de piata in Romania - iar criza a accentuat aceasta perceptie pozitiva”, a declarat Dominic Bruynseels (foto), presedintele executiv al BCR.

Premiul „Banca anului in Romania" a fost acordat de catre un juriu alcatuit din reprezentanti ai directorilor executivi si administratorilor mai multor companii britanice importante, ai editorilor de la The Banker, sub coordonarea editorului sef Stephen Timewell. The Banker este o publicatie lunara cu sediul in Londra, parte a Financial Times Group, care se adreseaza, in special, nivelurilor superioare de management si expertilor financiari.