Cursul de schimb, aproape de minimul din februarie

Moneda nationala o oscilat usor in primele tranzactii de vineri, iar banca centrala a afisat un curs de referinta in scadere cu 0,01%, la 4,0923 lei/euro, nivel minim de la inceputul lui februarie, in conditiile in care cresterile din pietele de capital europene sustin monedele emergente.
Un curs atat de scazut nu mai fusese anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) din 2 februarie, cand era de 4,0877 lei/euro, scrie NewsIn.

"Publicarea raportului lunar privind piata fortei de munca din SUA este probabil evenimentul sedintei de astazi. In cazul in care aceste date vor fi in linie cu asteptarile noastre este posibil ca leul sa fie supus unor presiuni de depreciere.Insa, avand in vedere ca aceste cifre vor fi publicate catre finalul sedintei locale este posibil ca evolutia indicilor bursieri europeni sa fie predominanta. Luand in considerare faptul ca acestia au inceput sedinta in crestere nu excludem ca moneda nationala sa inregistreze astazi o apreciere", arata un raport al ING

In regiune, zlotul polonez s-a apreciat semnificativ in prima parte a zilei, de la 3,8960 la 3,8740 zloti/euro, dupa care a pierdut usor teren pana la 3,8790 zloti/euro. Forintul maghiar a avut o evolutie nehotarata, fluctuand intr-un interval restrans, si era cotat cu 266,50 forinti/euro in jurul orei 13:50

Pentru moneda americana, banca centrala a afisat un curs de referinta de 3,0119 lei/dolar, in crestere cu 2 bani (0,69%) fata de nivelul de joi, de 2,9914 lei/dolar. Pe pietele internationale, dolarul a fluctuat fara o tendinta clara, fiind cotat cu 1,3604 dolari/euro in jurul orei 14:00, ora Romaniei.

In prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 3,38% pe an, in scadere fata de cel de joi, de 3,88%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a coborat la 3,78%, de la nivelul din sedinta precedenta, de 4,28% pe an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri