"In cadrul celei de-a doua faze a programului Prima Casa, banca va continua sa promoveze atat creditele in euro cat si in lei. Costurile creditelor sunt egale cu EURIBOR 3M plus 3,95%, respectiv ROBOR 3M plus 2%, la care se adauga contravaloarea comisionului de gestiune datorat catre FNGCIMM. Acest comision de gestiune este suportat in avans de banca si recuperat de la client sub forma unui comision lunar aplicat la soldul creditului", se arata in comunicatul transmis de Banca Romaneasca.

Astfel, pentru un credit pe 30 de ani, clientul va trebui sa plateasca lunar 318 euro pentru un imprumut de 57.000 euro, 371 euro pentru un credit de 66.500 euro si 397 euro pentru un credit de 71.250 euro.

"Banca Romaneasca este un jucator activ in cadrul programului Prima Casa, iar acordarea unui plafon considerabil mai mare este in acord cu strategia noastra de creditare pentru acest an. De la inceputul anului si pana in prezent, numarul dosarelor primite in vederea accesarii unui credit Prima Casa a crescut in mod constant", a spus Lakis Couninis (foto), director executiv al unitatii de retail Banca Romaneasca.

Pentru prima faza a programului Prima Casa, Banca Romaneasca are un plafon alocat de 35 milioane euro, din care a acordat pana in prezent aproximativ 21 milioane euro, urmand ca alte peste 600 de dosare, cu o valoare de circa 15 milioane euro sa fie inaintate Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). In a doua etapa a programului, Bancii Romanesti ii vor fi alocate 53,9 milioane euro, din plafonul total de 700 milioane euro alocat pentru anul 2010.

Potrivit bancii, valoarea medie a unui credit acordat prin programul Prima Casa este de 40.000 euro, peste 80% din cereri vizand achizitia de imobile vechi. Cele mai multe cereri au fost inregistrate in Bucuresti, Timis, Mures, Bihor, la polul opus situandu-se judetele Teleorman, Dambovita, Vrancea si Suceava.

Banca Romaneasca, controlata de National Bank of Greece (NBG), are un capital social de aproape 200 milioane euro si o retea de 151 de sucursale.