OTP Bank Romania a lansat o campanie de promovare a creditului de nevoi personale cu ipoteca si a celui ipotecar pentru achizitii, oferind o dobanda promotionala pentru primul an de 4,99%, la imprumuturile in euro, au anuntat reprezentantii bancii.
Campania se va desfasura pana in 12 iunie, iar clientii care achizitioneaza un credit in aceasta campanie vor beneficia de internet-banking pana la sfarsitul anului, potrivit NewsIn.

Dupa perioada promotionala de 12 luni, OTP Bank Romania va percepe o dobanda calculata pe baza dobanzilor interbancare (Euribor) la trei luni, la care se va adauga o marja de 4,33%.

In prezent, dobanda promotionala reprezinta tocmai Euribor la trei luni plus marja de 4,33%.

"Sunt convins ca daca Euribor se va duce in sus, bancile vor scadea marjele [...] Este foarte posibil, daca Euribor va sari substantial, OTP va ajusta marja tocmai pentru a sustine clientul", a spus directorul pentru retea si vanzari al OTP Bank Romania, Gabriel Cretu.

Pe de alta parte, dupa primul an, clientul va avea posibilitatea sa isi aleaga o perioada de gratie, de maximum 3 luni, in care sa plateasca o suma mica la creditul luat, de 15 euro, sprijinind astfel clientii care se confrunta cu dificultati financiare.

Reprezentantii OTP Bank Romania estimeaza ca vor acorda 5-10 credite de acest tip pe luna, pe fiecare unitate, ceea ce inseamna o scadere la jumatate fata de vara anului 2008.

Banca are in prezent 106 unitati, dar vrea sa ajunga la circa 200 de unitati , nivel considerat optim si care ar putea fi atins in 3-4 ani.

"Nu mai discutam despre aceeasi cerere, mai ales cerere solvabila ca in urma cu cativa ani. De aceea, batalia este mai crunta pentru banci. Acum sunt ferm convins ca comportamentul oamenilor s-a schimbat dramatic dupa aceasta criza. Oamenii sunt mult mai responsabili acum, iar portofoliul de credite constituit acum va fi mult mai sanatos", au explicat oficialii bancii.

De asemenea, Gabriel Cretu a subliniat ca banca se asteapta la "o crestere sanatoasa, mai ales ca directorii de sucursale sunt mult mai pregatiti pentru banking-ul european, tocmai pentru ca am trecut prin aceasta perioada de criza".

La inceputul anului, directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi, mizeaza in acest an pe o crestere cu 7-10% a volumului de credite pe ansamblul sectorului bancar romanesc, in contextul in care se asteapta la o crestere economica conform cu estimarile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri