Ruxandra Pana, Mezzanine Management: Limitarea tranzactiilor din M&A vine din calitatea companiilor

Compania austriaca de investitii Mezzanine Management, prezenta in Romania prin investitii in domeniul productiei alimentare si a constructiilor, este interesata sa acorde finantari companiilor care realizeaza un minim de sapte milioane de euro pe tranzactie.
"Produsul nostru (imprumutul de tip mezanin - n. red.) este uneori mai favorabil decat o finantare bancara, pentru ca banii se ramburseaza in momentul scadentei sau al exit-ului, astfel incat compania se poate concentra pe dezvoltarea afacerii", a explicat Ruxandra Pana (foto), director de investitii in cadrul Mezzanine Management GmbH, prezenta la conferinta M&A Outlook 2010, organizata de Wall-Street, Enterprise Investors, Ernst&Young si Ensight.

Ea a declarat ca in prezent se analizeaza o serie de proiecte, intentia companiei fiind aceea de a sprijini firmele care vor sa faca achizitii, prin cresterea sofisticarii lor - tranzactii cu valori mai mari si investitori de capital care sa obtina un randament superior.

"Nu preferam decat acele companii care au reusit atragerea de capital in paralel, interesant pentru noi fiind un minim pe tranzactie de sapte milioane de euro, deci noi nu putem fi de folos decat in cazul unor tranzactii de peste 15 milioane de euro", a punctat oficialul Mezzanine Management.

"Proiectele analizate sunt destul de multe, dar cu precadere este vorba despre companii extrem de indatorate care cauta o solutie pentru a se salva", a spus Pana, adaugand ca recent nu s-a acordat niciun imprumut. In plus, a mai spus oficialul companiei austriece, chiar daca momentul este unul oportun pentru consolidarea sectoriala din M&A (achizitii si fuziuni), limita miscarilor este data de calitatea companiilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri