Compania austriaca de investitii Mezzanine Management, prezenta in Romania prin investitii in domeniul productiei alimentare si a constructiilor, este interesata sa acorde finantari companiilor care realizeaza un minim de sapte milioane de euro pe tranzactie.
"Produsul nostru (imprumutul de tip mezanin - n. red.) este uneori mai favorabil decat o finantare bancara, pentru ca banii se ramburseaza in momentul scadentei sau al exit-ului, astfel incat compania se poate concentra pe dezvoltarea afacerii", a explicat Ruxandra Pana (foto), director de investitii in cadrul Mezzanine Management GmbH, prezenta la conferinta M&A Outlook 2010, organizata de Wall-Street, Enterprise Investors, Ernst&Young si Ensight.

Ea a declarat ca in prezent se analizeaza o serie de proiecte, intentia companiei fiind aceea de a sprijini firmele care vor sa faca achizitii, prin cresterea sofisticarii lor - tranzactii cu valori mai mari si investitori de capital care sa obtina un randament superior.

"Nu preferam decat acele companii care au reusit atragerea de capital in paralel, interesant pentru noi fiind un minim pe tranzactie de sapte milioane de euro, deci noi nu putem fi de folos decat in cazul unor tranzactii de peste 15 milioane de euro", a punctat oficialul Mezzanine Management.

"Proiectele analizate sunt destul de multe, dar cu precadere este vorba despre companii extrem de indatorate care cauta o solutie pentru a se salva", a spus Pana, adaugand ca recent nu s-a acordat niciun imprumut. In plus, a mai spus oficialul companiei austriece, chiar daca momentul este unul oportun pentru consolidarea sectoriala din M&A (achizitii si fuziuni), limita miscarilor este data de calitatea companiilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri