"Consideram ca, daca se va aplica si la creditele vechi, trebuie ca ordonanta sa fie clara si cu aplicabilitate fara echivoc, astfel incat sa se evite ceea ce se intampla in acest moment. Ati vazut clienti nemultumiti, oameni care merg si-si pierd timpul prin tribunale. Nu acesta era scopul", a spus Ghetea, dupa o intalnire cu vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, presedintele PSD, Victor Ponta, si presedintele PC, Daniel Constantin.

Seful ARB a aratat ca bancherii vor realiza un material cu detalii privind Ordonanta de Urgenta 50, pe care il vor transmite si la Senat, informeaza Mediafax.

El a precizat ca amendamentele transmise deja la comisiile de specialitate de la Senat si Camera Deputatilor, neacceptate pana in prezent, vor fi actualizate.

"Dorim, in masura in care nu se poate tine cont de opinia noastra initiala, ca ordonanta sa se refere strict la ceea ce reprezinta prevederile Directivei 48, atunci trebuie ca ordonanta actuala sa fie modificata, adaptata, astfel incat sa nu se creeze confuzii, probleme la nivelul clientilor si bineinteles sa nu apara probleme la nivelul sistemului bancar, in sensul de a crea pierderi sau situatii mai neplacute", a continuat Ghetea.

Citeste si:

Seful ARB a spus ca in cadrul intalnirii de luni Voiculescu a solicitat bancherilor sa se concentreze mai mult pe chestiunea finantarilor IMM-urilor, care in prezent nu sunt "intr-o situatie de invidiat".

Totodata, bancherii au ridicat problema aplicarii OUG 50, dar Ghetea a mentionat ca nu s-a stabilit inca nimic, ca nu exista promisiuni, fiind doar un schimb de opinii.

Seful ARB a mentionat ca si-ar dori sa discute in primul rand cu comisiile de specialitate si ca spera sa vorbeasca chiar si cu premierul Emil Boc.