Acordarea de credite agricole va fi urmatorul pas in dezvoltarea domeniului bancar, mai ales ca in aproximativ un an este previzibila saturarea segmentului de retail, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea. “In sectorul agricol nu sint deo-camdata create conditiile necesare pentru ca atit bancherul, cit si asiguratorul sa fie siguri ca afacerea este viabila”, a observat Ghetea.

Totodata, el a apreciat ca legea creditului agricol este inaplicabila, mai cu seama ca subventia de 10% pentru asigurarea culturii este data abia dupa realizarea productiei. “CEC are circa 760 de unitati in mediul rural, iar intrarea unui investitor strategic in actionariatul bancii, cum ar fi Erste Bank sau HVB, care si-au manifestat interesul in aceasta directie, va duce si la orientarea catre finantarea rurala. CEC va fi silit sa crediteze zona rurala. Intrebarea este daca celelalte institutii de credit si firmele de asigurari din Romania sint pregatite sa faca fata noilor provocari”, a declarat Petru Rares, presedintele Bancii Romanesti.

Presedintele Comisiei de buget, finante si banci din Senat, Varujan Vosganian, a afirmat ca, in cazul rambursarii creditelor agricole, bancile trebuie sa acorde o perioada de gratie pina la plata primei rate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Efectele OUG 114: Bancile au inceput sa reduca dobanzile la depozite