Acordarea de credite agricole va fi urmatorul pas in dezvoltarea domeniului bancar, mai ales ca in aproximativ un an este previzibila saturarea segmentului de retail, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea. In sectorul agricol nu sint deo-camdata create conditiile necesare pentru ca atit bancherul, cit si asiguratorul sa fie siguri ca afacerea este viabila, a observat Ghetea.

Totodata, el a apreciat ca legea creditului agricol este inaplicabila, mai cu seama ca subventia de 10% pentru asigurarea culturii este data abia dupa realizarea productiei. CEC are circa 760 de unitati in mediul rural, iar intrarea unui investitor strategic in actionariatul bancii, cum ar fi Erste Bank sau HVB, care si-au manifestat interesul in aceasta directie, va duce si la orientarea catre finantarea rurala. CEC va fi silit sa crediteze zona rurala. Intrebarea este daca celelalte institutii de credit si firmele de asigurari din Romania sint pregatite sa faca fata noilor provocari, a declarat Petru Rares, presedintele Bancii Romanesti.

Presedintele Comisiei de buget, finante si banci din Senat, Varujan Vosganian, a afirmat ca, in cazul rambursarii creditelor agricole, bancile trebuie sa acorde o perioada de gratie pina la plata primei rate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri