"Chiar si in anii de criza 2009 si 2010, am reusit sa ne crestem portofoliul de credite, cu 9%, respectiv 10%", a declarat Sorin Ignat, in cadrul conferintei "Proprietar de companie, caut finantare. Bursa, credit sau fond de investitii" organizata de wall-street.ro cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, al Bancii Transilvania si al casei de avocatura PeliFilip.

Oficialul bancii a mai punctat ca finantarea business-urilor ramane dificila, astfel incat profilul de risc trebuie regandit si reanalizat in functie de schimbarile care au loc in contextul economic. "Am mers mai mult pe finantarea pe client si nu pe sector", a mai spus Ignat.

Odata cu scaderile inregistrate pe diferite domenii de activitate, accesul la finantare a devenit mult mai dificil decat era in 2008. In perioada de boom economic, pe fondul avansului general din economie, o parte din resursele financiare se indreptau catre investitii, iar cresterile inregistrate de la o perioada la alta puteau acoperi costurile contractarii de credite.

"Incercam sa gasim impreuna modalitati de a spune <<da>> finantarii si se pare ca am reusit", a conchis directorul de la Banca Transilvania.