Clientii de top ai RBS Romania au inceput sa se intereseze de produse de investitii mai sofisticate, dupa ce in trecut au fost atrasi doar de investitiile in sectorul real-estate, a precizat Cosmin Bucur, seful diviziei Global Markets din cadrul RBS Romania.

Totusi, companiile prefera sa isi pastreze banii in depozite si sa detina o lichiditate mai ridicata pentru situatii neprevazute. "Sunt putine companiile ce au o pozitie financiara care sa le permita sa investeasca in instrumente pe termen lung", sustine Cosmin Bucur, seful diviziei de Global Markets din cadrul RBS Romania.

“Segmentul de real-estate oferea in trecut randamente superioare oricarui produs financiar. Acum, produsele financiare au redevenit interesante, iar clientii de Preffered Banking se uita, spre exemplu, la depozite structurate legate la cursul de schimb sau sunt interesanti de produse financiare legate de anumiti indici", a mai spus Bucur.

Citeste si o analiza a pietei de private banking din Romania realizata de Wall-Street.

RBS are in administrare pe segmentul de Preffered Banking active in valoare de 200 de milioane de euro, cea mai mare parte a acestora fiind plasate in depozite simple sau structurate si intrumente cu venit fix.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BCR aduce pe platforma Școala de Business un modul în contextul COVID-19
Setari Cookie-uri