Trezoreria are de finantat in 2011 un deficit de 4,4% din PIB (circa 24 miliarde lei la un PIB estimat de 544 miliarde lei -n.r.) si va refinanta titluri scadente in valoare de 34,4 miliarde de lei, potrivit unui anunt publicat pe site-ul MFP.

Totodata, Trezoreria a anuntat ca intentioneaza sa finanteze deficitul in proportie de circa 50% de pe piata interna. Asfel, rezulta ca suma emisiunilor pe piata interna este estimata la aproximativ 47 miliarde lei.

Finantele vor avea in vedere si atragerea de bani de pe pietele internationale de capital in functie de evolutiile pietelor financiare si de oportunitatile oferite de acestea.

Citeste si:

Pe piata interna urmeaza sa fie emise certificate de trezorerie cu discount cu scadente de 6 si 12 luni si de un an, vor fi redeschise emisiuni de obligatiuni cu maturitati de 3,5 si 10 ani si se vor lansa emisiuni noi de obligatiuni.

Pentru certificatele de trezorerie cu discount, licitatiile vor fi organizate de patru ori pe luna, iar pentru obligatiuni, licitatiile vor fi organizate in in prima si a treia saptamana a lunii.

Pentru acest an, Guvernul s-a angajat sa mentina deficitul bugetar sub 6,8% din PIB si sa-l reduca anul viitor la 4,4% din PIB. Pentru 2010, PIB este estimat la 511,58 miliarde de lei.