RBL vireaza clientilor a doua transa a primei de stat

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) vireaza in conturile clientilor circa 12 milioane de lei, reprezentand a doua transa a primei de la stat pentru contractele de economisire-creditare incheiate in anul 2009.

Guvernul a alocat, in luna decembrie, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) 47 milioane lei pentru achitarea primei de stat cetatenilor care economisesc in vederea construirii si reabilitarii locuintelor, reprezentand restul de circa 80% din totalul primei aferente economiilor realizate in 2009.

Potrivit cadrului legal de functionare al bancii, in fiecare an, MDRT vireaza in conturile bancii cuantumul total al subventiilor acordate de statul roman persoanelor fizice care au incheiat contracte de economisire-creditare cu RBL si au economisit in anul respectiv.

"Statul, prin acordarea primei de 25%, in limita a 250 de euro pentru economiile anuale, ofera sprijin oricarui cetatean roman care doreste sa-si reabiliteze, renoveze, sa-si cumpere o centrala termica etc. Prin economisirea periodica a unei sume oricat de mici, romanii primesc prima de la stat, in plus, li se garanteaza accesul la un credit cu dobanda fixa in lei de 4,5%, una dintre cele mai mici dobanzi fixe, in lei, de pe piata", a declarat Andrei Stamatian, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Clientii au primit in luna iulie prima transa din prima de la stat, de 20% din totalul primei de stat aferenta economiilor din 2009, respectiv din 15 milioane de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
De unde vor pensionarii să fie luați bani pentru majorarea cu 40%
Setari Cookie-uri