Majoritatea bancilor din sistem, inclusiv cele mai mari doua banci de pe piata - BCR si BRD, si-au lansat pagini speciale pe internet prin intermediul carora prezinta oferta de bunuri scoase la vanzare in urma procesului de executare silita sau pe cele scoase la vanzare in cadrul unor proceduri de valorificare amiabila.

Oferta de bunuri de pe aceste portaluri de executari silite este extrem de varianta, de la terenuri, apartamente, masini si chiar pana la hoteluri, fabrici sau statii Peco. wall-street.ro a consultat ofertele bancilor pentru a realiza un clasament cu cele mai neobisnuite bunuri scoase la vanzare.

- BRD are in oferta de vanzare de bunuri aflate in executare silita o Dacie model 1300, an de fabricatie 1979 si culoare gri, din judetul Mehedinti. Banca nu prezinta un pret pentru aceasta masina, dar precizeaza ca ca vanzarea autovehiculului se poate face la cel mai mare pret oferit.

- Pe portalul Bancii Transilvania de vanzari de bunuri aflate in executare silita se gaseste in oferta o masina de cusut cu 2 ace, iar pretul de vanzare precizat de banca este de 868 de euro.

- BCR, cea mai mare banca din sistem dupa valoarea activelor gestionate, incearca sa vanda un grajd pentru vaci cu capacitatea de 36 de capete contra sumei de circa 484.000 de lei. Constructia este amplasata in judetul Satu Mare.

Citeste si:

- Tot in oferta de vanzare de bunuri in executare silita a BCR se afla si o fabrica de mezeluri cu suprafata construita de 3.515 mp si teren de 9.610 mp. Banca cere pentru fabrica de mezeluri din judetul Maramures aproximativ 7,37 milioane de lei fara TVA.

- Pe pagina BCR se mai gaseste si o oferta interesanta de vanzare in contextul in care pretul combustibililor este in continua crestere. Banca incearca sa vanda un stoc de 496.650 de litri de combustibili petrolieri auto (benzina de diverse sortimente si motorina) pentru suma de 500.000 de lei fara TVA.

- Cei interesati de domeniu pot achizitiona de la banca C.R. Firenze un teren cu o suprafata de 19.500 mp ce este utilizat ca o pasune si este pozitionat in judetul Arad.

- Libra Bank, un jucator de talie mica din sistemul bancar pozitionat pe nisa profesiilor liberale, are spre vanzare un fotoliu stomatologic, al carui pret de vanzare este de 11.000 de lei, potrivit portalului bancii.