Apetitul romanilor pentru cumparaturi pe internet a crescut foarte mult in ultimii ani, drept dovada sunt si vanzarile dinainte de Paste, cand, in cazul unor magazine online, acestea au crescut si cu pana la 60% fata de perioada similara a anului trecut.
“Vanzarile din ultimele doua saptamani au crescut cu peste 30% fata de saptamanile anterioare dinaintea Pastelui. Toate produsele care pot fi oferite cadou au avut cresteri in ultima perioada: aparate foto si video, laptopuri dar si noile categorii (filme si jucarii) au avut o cresteri spectaculoase. De asemenea, electrocasnicele mici au crescut foarte mult in aceasta perioada: mixere, roboti de bucatarie, masini de facut paine, cuptoare cu microunde”, a declarat pentru wall-street.ro, Radu Apostolescu, directorul de markering a eMag, cel mai mare retailer online de pe piata locala.

Pentru a ajunge la aceste valori un rol semnificativ l-au avut reducerile si promotiile, compania oferind in ultimele doua saptamani peste 100 de promotii, reducerile ajungand pana la 50% la unele produse.

eMag a inregistrat in primele trei luni din acest an afaceri de aproximativ 30,4 milioane euro, in crestere cu 60% fata de perioada similara din 2010.

Pe de alta parte, in cazul Fit Distribution, al doilea jucator pe piata de retail online, in saptamana dinainte de Paste (17-23 aprilie) vanzarile au fost mai mari cu 15% fata de perioada similara din 2010. Anul trecut, saptamana dinainte de Paste a fost in perioada 28 martie-3 aprilie.

“Precum in toata ultima perioada, cele mai bine vandute produse au fost calculatoarele notebook. In afara de acestea, in ultima saptamana inainte de Paste s-a remarcat o crestere a cererii pe produse de tip gadget, cum sunt telefoanele smartphone sau tabletele PC”, a declarat Marius Ghenea, presedintele Fit Distribution, grup care detine mai multe site-uri de electronice, printre care PCfun si ElectroFun.

In primul trimestru din acest an, cifra de afaceri a grupului a crescut cu in jur de 20% fata de ianuarie-martie 2010.

Cresterea cea mai mare a fost insa in cazul magazinului Cel.ro, operat de compania Corsar Grup, care a inregistrat cu 50% mai multe facturi fata de 2010. Pe de alta parte, valoarea acestora a fost cu 60% mai mare fata de saptamana dinainte Pastelui de anul trecut.

Cele mai bine vandute produse au fost laptopurile Dell, Acer, Hewlett- Packard, telefoane mobile si monitoare LCD.

“S-au vandut neasteptat de bine, ca si in perioada sarbatorilor de iarna, tabletele iPad 2 (n.red. aceste tablete au fost lansate in martie, anterior fiind comercializate prima versiune de iPad), cu un numar de peste 50 de bucati vandute in conditiile in care cea mai ieftina versiune, cu 16 GB si fara 3G, este 2.500 de lei. Cea mai mare comanda primita a fost de 20.036 de lei de la o firma din Iasi”, a mai spus Tiberiu Pop, directorul executiv al Corsar Grup, compania care detine magazinul online Cel.ro si care in primul trimestru din acest an a avut afaceri de 2,84 mil. euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri