France Telecom (Orange) va face saptamana viitoare comentarii pe marginea unei reevaluari a portofoliului sau european, a declarat marti directorul general al grupului, Stephane Richard, citat de Reuters si preluat de Mediafax.

Al patrulea mare operator de telecomunicatii din Europa vrea sa se extinda in Africa Subsahariana, a afirmat Richard la forumul de tehnologie gazduit marti la Paris.

"Cautam oportunitati sa ne extindem amprenta in Africa Subsahariana. Poate vom reusi acest lucru prin mici achizitii, poate prin licente", a afirmat oficialul France Telecom.

Directorul financiar al grupului, Gervais Pellissier, declara la inceputul lunii mai ca France Telecom isi reevalueaza portofoliul de operatiuni din Europa, vizand consolidarea sau vanzarea afacerilor mai mici, deoarece pietele au ajuns la maturitate si nu mai ofera perspective atractive de crestere.

France Telecom-Orange a precizat ulterior ca nu planuieste, in prezent, sa vanda operatiunile din Romania, iar reevaluarea consta intr-o analiza a portofoliului activelor pentru a optimiza performanta operationala si a aduce un plus de valoare in fiecare tara.

Grupul va face comentarii pe marginea reevaluarii pe 31 mai, la o conferinta cu investitorii.

Orange este cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania dupa numarul de clienti, principalii concurenti pe piata autohtona fiind grupul britanic Vodafone si subsidiara locala a companiei elene Cosmote.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si