Eastman Kodak, producator de aparatura foto si imprimante, precum si furnizor de servicii de printare, ar putea detine brevete de cinci ori mai valoroase decat afacerea in sine, ceea ce face din compania americana - veche de peste 130 de ani - o tinta atractiva pentru producatorii telecom.
Dupa ce a inregistrat o valoare de piata de peste 30 de miliarde de doari, aceasta a scazut cu 98 la suta de la varful atins in 1990 din cauza cresterii vanzarilor aparatelor de fotografiat digitale si a telefoanelor inteligente capabile sa faca poze in detrimentul cererii pentru camerele foto digitale.

Compania a raportat pierderi in cinci din ultimii sase ani si mai detine un capital estimat la mai putin de 600 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Brevetele imaginii digitale detinute de Kodak valoreaza in prezent aproximativ trei miliarde de dolari la vanzare, sustine MDB Capital Group, asta dupa ce, in aceeasi perioada, Google a platit o suma record pentru achizitia Motorola Mobility Holdings, obtinand peste 17.000 de distinctii in lupta sa cu iPhone-ul celor de la Apple.

Potentiali cumparatori, precum Microsoft ori Samsung, “pandesc” sa profite de tehnologiile Kodak, utilizate in 85% din cazuri la camerele foto digitale sau la smartphone-uri.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri