“Incheiem orice update-uri si securitate pentru Windows XP si Office 2003 incepand cu aprilie 2014”, spune Kevin Turner, director operational Microsoft. “Deci toate companiile care au produse vechi si nu vor sa faca trecerea spre software nou, vor fi nevoiti. Windows XP a fost un produs excelent, dar este timpul sa renunte la el”.

In mod normal, Microsoft renunta la suport pentru un produs la 10 ani de la lansare dar, avand in vedere popularitatea sistemului lansat in 2001, compania a decis sa prelungeasca termenul pana in 2014.

Oficialii Microsoft au anuntat saptamana trecuta ca mai mult de jumatate din utilizatorii rezidentiali au instalat Windows 7, neoferind insa informatii despre utilizatorii business. Analistii considera insa ca majoritatea business-urilor inca folosesc Windows XP.

Microsoft trebuie sa isi creasca vanzarile de Windows, avand in vedere ca in cel mai recent an fiscal comercializarile pe acest segment au scazut cu 2,4%, pe fondul achizitionarii de mai multe tablete, in detrimentul laptop-urilor si PC-urilor.