Comparat cu aceeasi perioada a anului precedent, utilizatorii au trimis cu 11% mai multe SMS-uri, conform Cosmote Romania, al treilea operator mobil de pe piata locala, dupa Orange si Vodafone.

Anul acesta, Cosmote Romania a introdus noi destinatii pentru serviciul Roaming Plus: Bosnia Hertegovina, Maroc, Singapore, Pakistan, Rusia, Indonezia, India, Tailanda, Afganistan. Serviciul 3G a fost lansat in peste 20 de retele, dintre care 7 sunt noi: Singapore, Tunisia, Liechtenstein, Indonezia, Letonia, Japonia si Coreea de Sud.

Tarile preferate de catre turistii romani au fost, si vara aceasta, Italia, Germania, Grecia, Spania, Ungaria si Bulgaria, potrivit datelor companiei legate de roaming.

Citeste si:

Incepand din 1 iulie 2011, in conformitate cu reglementarile Uniunii Europene, Cosmote Romania a redus tarifele in roaming cu 10,3% pentru apeluri de voce originate din tari membre ale Uniunii Europene si cu 26,7% pe cele pentru apelurile primite in spatiul UE. Tarifele pentru toti clientii Cosmote, atat cei abonati cat si utilizatorii de cartela preplatita, sunt de 0,35 euro/minut (fara TVA) pentru apeluri initiate, respectiv 0.11 euro/minut (fara TVA) pentru apeluri primite in tarile UE.

Cosmote Romania avea 6,6 milioane de clienti la 30 iunie 2011.