Autoritatile SUA ancheteaza Motorola Solutions pentru presupusa plata a unor mite in Europa pentru a castiga contracte, au declarat pentru Wall Street Journal (WSJ) surse apropiate situatiei, scrie Mediafax.
Departamentul Justitiei si Comisia de reglementare a valorilor mobiliare (Securities and Exchange Commission, SEC) au cerut companiei informatii privind tranzactiile efectuate in ultimii doi ani in sapte tari europene.

Guvernul american cauta sa demonstreze ca Motorola Solutions, care produce statii radio cu doua cai pentru politie, pompieri si alte institutii publice, ar fi incalcat legislatia care interzice practicile de coruptie pe plan international, au afirmat sursele citate.

Legea respectiva interzice companiilor americane si reprezentantilor acestora sa ofere mite oficialitatilor din alte tari.

Contactat de WSJ, un purtator de cuvant al Motorola Solutions a refuzat sa comenteze informatiile.

Ancheta a inceput in anul 2009, dupa ce compania a declansat propria investigatie interna privind incalcarea legilor impotriva mitei si a alertat autoritatile americane, potrivit surselor WSJ.

Initial, ancheta interna s-a concentrat pe o "tranzactie suspecta" din Turcia, insa guvernul SUA vizeaza afacerile din Europa, a aratat o alta sursa.

Motorola Solutions nu a primit inca vreo citatie si ofera informatii in mod voluntar Departamentului Justitiei si SEC, a adaugat aceeasi persoana.

Motorola Solutions a fost infiintata in ianuarie, cand grupul Motorola s-a despartit in doua companii.

Cealalta jumatate a grupului, Motorola Mobility Holdings, care vinde smartphone-uri si echipamente de televiziune prin cablu digital, va fi preluata de Google pentru 12,5 miliarde de dolari in urma unui acord incheiat in august.

Doua treimi din veniturile Motorola Solutions pentru anul trecut, adica 5,1 miliarde de dolari, reprezinta contracte cu guvernul american, potrivit raportului anual al companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri