Decizia Nokia are o motivatie economica si arata ca trebuie urgentata punerea in practica a schemei de ajutor de stat pentru sectorul IT&C, care va convinge investitorii sa ramana sau sa dezvolte afaceri in Romania, a declarat pentru Mediafax ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

"Statul trebuie sa vina in sprijinul firmelor care intentioneaza sa investeasca in sectorul IT&C din Romania. Stiu ca am fost criticat in urma acestui anunt, existand voci care spuneau ca statul va da bani unor grupuri internationale. Nu, statul nu va da bani, ci va acorda facilitati celor care vor sa investeasca aici, in Romania, care va deveni astfel mai performanta", a afirmat Vreme.

In urma cu doua saptamani, ministrul declara ca Ministerul Comunicatiilor lucreaza la o schema de ajutoare de stat pentru companiile care vor sa dezvolte in Romania afaceri in domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmand sa se numere IBM, Oracle, Dell si Ericsson.

Grupul finlandez Nokia a anuntat joi ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

"Nokia vrea sa-si ajusteze productia de telefoane catre locatiile cu proximitate optima fata de distribuitori si de pietele cheie. Prin urmare, Nokia intentioneaza sa inchida fabrica de la Cluj, Romania, inainte de sfarsitul anului 2011, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia ofera o mai buna scara a operatiunilor si beneficii de proximitate", se spune intr-un comunicat transmis joi de grupul finlandez Nokia.

Nokia a inceput productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Sursa imagine: cdep.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
O platforma de investii preia un terminal din Portul Constanta