Posesorii de terminale iPhone din Romania pot fi avertizati de producerea unui cutremur de peste 4,8 grade pe scara Richter cu cel putin 30 de secunde inainte de eveniment, prin descarcarea unei aplicatii in baza unui abonament lunar de 9,99 euro sau anual de 99,99 euro.
Astfel, App&Go Mobile impreuna cu Institutul Roman de Seismologie Aplicata (IRSA) lanseaza serviciul de avertizare seismica pe iPhone.

Concret, posesorii smartphone-ului aflati in Bucuresti pot afla de eventualitatea unui cutremur cu 30 de secunde inainte de producerea acestuia. Cei din Timisoara au un timp de reactie de un minut .

App&Go Mobile mizeaza ca aplicatia de avertizare seismica va avea pana la finalul anului 2012 in jur de 10.000 de utilizatori.

Serviciul completeaza sistemele de avertizare deja existente si implementate de IRSA, respectiv pager (avertizor individual si colectiv), SMS prioritar pe mobil, transmisie GPRS si avertizare pe Internet.

IRSA detine brevetul de inventie pentru "Sistemul de avertizare si informare seismica".

Denumit "Alerta cutremur Vrancea", serviciul de avertizare seismica poate fi descarcat de pe Appstore si functioneaza pe baza unui abonament lunar de 9,99 euro sau a unui abonament anual de 99,99 euro.

"(..) Am lansat acest serviciu pe iPhone si urmeaza sa il lansam si pe platforma de Android pana in mai 2012", au spus oficialii App&Go Mobile.

O functie suplimentara a aplicatiei "Alerta cutremur Vrancea" este Semaforul Seismic, un instrument de prognoza a riscului seismic folosit pentru indicarea probabilitatii de producere a unui cutremur in zona Vrancea.

Semaforul Seismic functioneaza tot pe baza unui abonament lunar in valoare de 4,99 euro sau a unui abonament anual de 49,99 euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri