Zynga, cel mai mare dezvoltator de jocuri pe Facebook, intentioneaza sa vanda 11,1% din actiuni prin intermediul unei oferte publice initiale care ar evalua compania pana la 9 miliarde de dolari, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Compania urmeaza sa vanda 100 de milioane de actiuni noi la un pret de 8,5-10 dolari pe unitate, potrivit prospectului de emisiune inaintat vineri autoritatilor americane de reglementare.

La un pret aflat la jumatatea intervalului stabilit, Zynga ar putea obtine 925 milioane de dolari, cea mai mare suma stransa de o companie de servicii de internet prin intermediul unei oferte publice initiale, de cand Google a atras 1,7 miliarde de dolari in 2004.

Bani din vanzarea de bunuri virtuale

Intre cele mai populare jocuri produse de Zynga pentru Facebook, in cei cinci ani de activitate, se numara FarmVille si CityVille.
Jocurile dezvoltate de Zynga pot fi accesate gratuit, dar compania castiga din vanzarea de bunuri virtuale.

O serie intreaga de bunuri virtuale pot fi achizitionate cu bani reali prin intermediul jocurilor Zynga, precum tractoare in FarmVille, care ajuta jucatorii sa creasca productivitatea terenurilor cultivate, sau energie in cazul CityVille, care permite participantilor sa construiasca structuri sau sa faca alte activitati.

Zynga ar putea deveni unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri tranzactionati pe bursa


In urma listarii la bursa Nasdaq, Zynga ar fi unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri din Statele Unite tranzactionati public.

In prezent, dezvoltatorul de jocuri video Activision Blizzard are cea mai mare capitalizare de piata in sectorul de profil, de 14,2 miliarde de dolari, urmat de Electronic Arts, cu 7,7 miliarde de dolari.

Deputul la bursa al Zynga va avea loc dupa listarile din acest an ale Groupon si LinkedIn, care au revigorat o piata care a stagnat in ultimii ani.

Facebook ar urma sa se listeze la bursa anul viitor.

Sursa foto: FarmVille


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri