Piata de telefonie pe Internet a devenit mai aglomerata, deoarece luni alte doua companii si-au lansat noile servicii pe piata americana.

Portalul de cautare pe Internet Lycos, detinut de compania koreana Daum Communications ofera acum serviciul Lycos Phone, iar Jajah, o firma nou infiintata cu sprijinul Sequoia Capital, o importanta firma de capital din Sillicon Valley, si-a lansat serviciul VoIP in SUA, dupa cateva luni in care l-a oferit in Europa.

Cei doi noi veniti intra pe o piata tot mai aglomerata, cu jucatori precum Skype, America Online, Google, Microsoft, Yahoo si EarthLink. Insa Lycos si Jajah pariaza pe faptul ca utilizatorii vor aprecia modul in care se vor diferentia de marea masa.

Lycos considera cel mai mare diferentiator oferta sa multimedia. Pe langa apelarea PC-to-PC, mesageria instant si video chatting, Lycos ofera video on demand si un player MP3. Globe7, care colaboreaza cu Lycos, furnizeaza acces la continut video de la Reuters si Bloomberg.
Lycos incerca sa se diferentieze si prin intrecerea concurentei. La fel ca alte companii ce ofera servicii VoIP, Lycos taxeaza pentru apelarile facute de pe un PC pe liniile de telefonie fixa si mobila. Ca promotie, ofera 100 minute gratuite in retelele de telefonie fixa sau mobila.
In plus, Lycos ofera cateva functii gratuite - pentru care Skype si Yahoo percep taxe - precum servicii fax si transmiterea de mesaje vocale prin e-mail, precum si primirea gratuita de apeluri de pe liniile de telefonie fixa si mobila.

Principalul diferentiator al Jajah fata de concurenta este simplitatea. Spre deosebire de alte companii, care solicita utilizatorului sa descarce software-ul, serviciul Jajah nu necesita descarcarea software-ului sau un echipament aditional, precum casti si microfon, abonatii putand utiliza propriile telefoane.

Cum functioneaza serviciul Jajah? Utilizatorii isi introduc propriul numar de telefon si cel pe care doresc sa-l apeleze pe site-ul Jajah. Serverul Jajah apeleaza numarul persoanei care initiaza apelul, iar apoi numarul celeilalte persoane. Imediat ce aceasta raspunde, este stabilita o conexiune Internet intre cei doi si conversatia, convertita in pachete IP, circula pe Internet.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Enel poate trimite factura si prin SMS incepand din octombrie