Logitech a lansat Logitech DriveFX Wheel, primul produs pentru consola Xbox 360. Acest volan combina materialele de cea mai inalta calitate si tehnologia de feedback axiala, oferindu-le amatorilor de Xbox 360 cea mai buna experienta posibila la volan.

“Volanele noastre au devenit cea mai buna alegere a gamerilor, indiferent de platforma pe care ei se joaca, datorita senzatiei oferite de tehnologia noastra de feedback”, a spus Ruben Mookerjee, Director de marketing in cadrul Logitech. “Fara a simti gropile din drumuri si impactul cu alte masini, experienta unei curse ar putea fi superficiala. Cu tehnologia feedback axiala, DriveFX ofera utilizatorilor de Xbox o experienta foarte apropiata de realitate”.

DriveFX translateaza comenzile jocului intr-o forta axiala care face ca volanul sa raspunda dinamicii masinii, creand o senzatie similara cu cea a sofatului adevarat. Volanele obisnuite folosesc usoare vibratii ale motorului astfel ca soferii simt doar un mic gadilat in palmele lor. Cu aceasta tehnologie feedback, jucatorii vor resimti cu adevarat denivelarile drumului, curbele si impactul cu alte masini.

Pentru a amplifica si mai mult experienta sofatului, Logitech a proiectat volanul dintr-o singura si durabila piesa de plastic. Volanul, cu diametrul de 25cm, este invelit in doua bucati de cauciuc de culoare neagra care permit o manevrare sigura si comoda. Acceleratia si frana pot fi comandate atat din pedalele pentru picioare cat si din manetele montate pe spatele volanului. Acesta dispune, de asemenea, de butoane pentru navigarea pe Xbox 360 si pentru configurarea jocului.