In jur de 15% din venitul total al companiei Vodafone provine de pe pietele in curs de dezvoltare, iar in urmatorii cinci ani de zile statisticile indica o posibila majorare a incasarilor din aceste zone pana la 30%. In acest context, una dintre regiunile care isi anunta un rol capital in dezvoltarea companiei este India.

Aici Vodafone Group Plc si-a anuntat intentia de a-si mari in viitor participatia de 10% detinuta la operatorul local Bharti, informeaza site-ul The Hindu Business Line. ''Suntem deschisi ideii de a ne mari participatia detinuta la Bharti de la nivelul actual de 10%. Oricum insa, nu exista un plan imediat pentru acest lucru'', a declarat Arun Sarin, CEO al Vodafone Group. Anul trecut Vodafone a achizitionat 10% din Bharti pentru suma de 820 de milioane de dolari.

In speranta de a beneficia de dezvoltarea pietelor emergente, Vodafone a declansat anul trecut o serie de investitii care au vizat serviciile de telecomunicatii din India, Africa de Sud, China, Turcia, Republica Ceha si Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Reportaj la fabrica Letea: ruina unui simbol al epocii de aur