Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a inregistrat in primele sase luni din acest afaceri de 1,5 milioane euro, in crestere cu 50% comparativ cu aceeasi perioada din 2013.

In primul semestru din 2014, compania a derulat investitii de peste 150.000 de euro, atat in extinderea sediului, cat si in finantarea unor start-up-uri, iar printre clientii noi din aceasta perioada se numara Flanco si PayU.

In ceea ce priveste proiectele in care compania a investit, la inceputul anului a fost lansat outsourcing.com, un important proiect al Media Ventures, unde Zitec detine o participatie minoritara, iar aplicatia Super Erou, dezvoltata de Zitec pentru revista Harap Alb continua, a devenit disponibila gratuit pentru clientii Orange Young.

„De la inceputul anului, ne-am concentrat pe cresterea si consolidarea echipei, acesta fiind de fapt si unul dintre principalele obiective pentru 2014, alaturi de o imbunatatire continua a calitatii serviciilor oferite. Referitor la venituri, acestea au provenit, in proportii similare, din proiectele livrate atat clientilor de pe plan intern cat si celor de pe plan extern”, a declarat Alexandru Lapusan (foto), CEO si Fondator Zitec. Printre clientii noi ai Zitec din prima jumatate a anului se numara Flanco si PayU, pentru care compania aloca echipe dedicate, la acestia adaugandu-se noi clienti de pe pietele externe, din tari precum SUA si Marea Britanie.

Tot in linie cu obiectivele asumate pentru acest an, Zitec a pus accent si pe solutiile de mobilitate, dar si pe furnizarea de solutii hardware, in urma preluarii unei companii de profil, la finalul anului 2013. Primele rezultate ale acestei linii de business sunt asteptate in a doua jumatate a anului 2014.

Retail jobs

Investitiile si dezvoltarea Zitec: programe de internship, training-uri, noi angajari si extinderea sediului

In prima jumatate a acestui an, Zitec a investit in programe de training pentru membrii echipei, atat in vederea obtinerii de certificari profesionale, cat si in ceea ce priveste dezvoltarea personala si organizationala a acestora. In total, compania va aloca in acest an peste 20.000 euro pentru training-uri cu profil tehnic si de soft skills, dar si pentru participarea la conferinte de specialitate. De asemenea, compania a initiat programe de internship pe zona de programare PHP, Drupal, Magento, Ruby on Rails si Quality Assurance, participantii avand sansa de a se alatura permanent echipei, dupa incheierea celor trei luni ale programului.

In plus, in primele sase luni ale acestui an, Zitec si-a extins echipa cu 18 colegi, reprezentand o crestere cu 20% fata de sfarsitul lui 2013. In prezent, echipa este formata din peste 100 de specialisti, iar in cel de-al doilea semestru al acestui an, compania planuieste sa recruteze inca 20 de persoane. „Odata cu planurile de crestere a echipei, ne-am extins si sediul cu inca un etaj in cladirea Phoenix Tower din Bucuresti, noul spatiu fiind amenajat in acelasi stil neconventional, astfel incat echipa sa se bucure de elemente care stimuleaza creativitatea si sa fie orientata catre rezultate”, a precizat Florentina Greger, HR Manager Zitec.

Pe langa dezvoltarea echipei, pana la sfarsitul acestui an, Zitec urmareste cresterea portofoliului de clienti, atat pe zona de dezvoltare software, cat si pe cea de online marketing.

Citeste si:
PayU intră în lumea criptomonedelor: cum arată parteneriatul
PayU intră în lumea...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri