Larry Ellison, unul dintre cei mai cunoscuti oameni din IT-ul mondial, renunta la pozitia de CEO a companiei care l-a consacrat, Oracle, devenind director tehnic. Mark Hurd si Safra Catz devin co-CEO.

Uneori bombasticul si excentricul Larry Ellison, fondator al Oracle in 1977, devine de saptamana aceasta CTO si executive chairman in board-ul companiei. Jeff Henley, presedinte al board-ului de o decada, va fi vice-presedinte al board-ului. Catz se ocupa de manufacturing, finante si partile legale. Hurd a fost responsabil de vanzari, servicii si verticalele companiei. Ellison se va ocupa de acum incolo de segmentele software si hardware, scrie Cnet.com.

“Noi trei am lucrat eficient in ultimii ani si avem in plan sa continuam acest lucru si in viitorul previzibil. A pastra echipa de management bine sudata a reprezentat pentru mine una dintre prioritatile principale”, a declarat Ellison.

Oracle a raportat rezultate slabe in primul trimestru fiscal, avand un profit de 2,2 miliarde de dolari si venituri de 8,6 miliarde de dolari, in crestere cu 3% fata de anul trecut. Wall Street estima venituri de 8,77 miliarde de dolari pentru primul trimestru.

Citeste si:
Interviu cu Musk sau Branson: ce intrebari le pun candidatilor?
Interviu de angajare cu Elon...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
MILIARDARII care au renuntat la scoala inainte sa faca averi