Sustinut de investitii uriase in programare, lansare, dar mai ales promovare, sistemul de operare Windows 10 nu a confirmat pana in prezent, in ciuda sumelor colosale pe care gigantul american le-a alocat acestui mare proiect.

Se pare, insa, ca Microsoft a ajuns la o decizie strategica, care va forta utilizatorii sa faca upgrade la cea mai noua versiune a sistemului de operare fara sa isi dea seama.

Conform presei internationale, Microsoft Windows 10 va intra din urmatoarele zile in lista update-urilor recomandate pentru posesorii de PC-uri cu Windows 7 sau Windows 8.1, lucru care va forta utilizatorii sa treaca fara sa isi da seama la cea mai noua versiune a sistemului de operare lansat de Microsoft pe piata.

Ce inseamna acest lucru si cum il poti evita?

Practic, utilizatorii care au setat modul de descarcare automata a update-urilor vor fi fortati sa faca aceasta actualizare fara sa isi dea seama, ceea ce inseamna ca automat aceasta descarcare va aloca un anumit spatiu de stocare pentru trecerea la Windows 10.

In acest fel, PC-urile echipate cu sistemele de operare Windows 7 sau Windows 8.1, cele doua versiuni lansate anterior de Microsoft, vor descarca automat aceasta actualizare, asta daca utilizatorul nu va opta pentru eliminarea sa, prin deselectarea acestui proces.

Citeste si:
Microsoft nu mai ofera suport pentru Windows 7 si 8
Microsoft nu mai ofera suport...

Microsoft a anuntat inca din toamna anului trecut ca Windows 10 va deveni o actualizare automata pentru utilizatorii sistemelor de operare mai vechi. Un purtator de cuvant al Microsoft, citat de The Verge, sustine ca aceasta decizie strategica “vine in intampinarea utilizatorilor pentru a le usura upgrade-ul de la sistemele de operare mai vechi”, lucru care nu este tocmai asa.

In primul rand nu toate PC-urile sunt pregatite pentru acest upgrade. Chiar daca Microsoft promite o optimizare foarte buna, acest lucru nu este adevarat, forumurile de specialitate fiind pline de comentariile utilizatorilor care sustin ca schimbarea a facut ca echipamentul pe care il folosesc sa mearga mai greu, au intampinat probleme de compatibilitate cu diferite echipamente sau alte probleme similare.

In al doilea rand, Microsoft ar trebui sa asigure utilizatorilor alternative, optiunea de a opta pentru acest update sau nu, chiar daca nu pentru instalare, cat pentru descarcarea unui fisier care ocupa destul de mult spatiu. Cu certitudine Microsoft a lucrat la acest aspect, insa chiar si asa, in final, utilizatorul trebuie sa aiba libertatea de a alege produsul pe care si-l doreste.

Microsoft face eforturi foarte mari pentru a promova cea mai noua versiune a sistemului de operare si de a-i incuraja pe utilizatori sa opteze pentru acest upgrade, insa chiar si asa adoptia Windows 10 ramane la un nivel foarte redus.

Citeste si:
Windows 11: cum verifici dacă e compatibil cu dispozitivul tău
Windows 11: cum verifici dacă...

Conform ultimelor rapoarte, Windows 10 avea la finele anului trecut, la circa 6 luni de la lansarea oficiala , o cota de piata de circa 10%, mult sub asteptarile gigantului american.

Windows 10 a reusit cu greu sa se apropie de o cota de piata de circa 10% pe segmentul sistemelor de operare desktop, conform celor mai recente date ale companiei de cercetare Net Applications.

Potrivit informatiilor publicate, adoptia Windows 10 a inregistrat o crestere de sub 1% fata de nivelul din luna noiembrie, cand acesta reprezenta exact 9%. In conditiile in care cota de piata a sistemului de operare dezvoltat de Microsoft crestea cu peste 1% in intervalul octombrie-noiembrie, se pare ca adoptia noului sistem de operare a scazut.

Windows 7 ramane cel mai popular sistem de operare al companiei americane. Peste 55% dintre utilizatorii de echipamente desktop folosesc versiunea sistemului de operare lansata de Microsoft in anul 2009, in timp ce Windows 8.1, Windows 8, Windows Vista sau Windows XP au o cota de piata de 10,3%, 2,72%, 1,62%, respectiv 10,93%.

Citeste si:
Ce business-uri crede Bill Gates că vor fi următoarele Google sau...
Ce business-uri crede Bill...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri