Grupul american Microsoft Corp. a anuntat o majorare de 11% a profitului net inregistrat in cel de-al treilea trimestru din 2006 fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul rezultatelor bune ale diviziei de baze de date si scaderii pierderilor sectorului de console Xbox 360.

In cel de-al treilea trimestru al anului 2006, profiturile nete s-au ridicat la 3,48 miliarde de dolari, fata de suma de 3,14 miliarde inregistrata in urma cu un an. Vanzarile s-au majorat cu 11%, atingand nivelul de 10,8 miliarde de dolari.

Grupul Microsoft a anuntat majorari ale profitului si vanzarilor si in ceea ce priveste divizia de servere si instrumente, cererea pentru software de server si pentru platforma de baze de date, SQL Server, fiind foarte mare.

Compania a mai precizat ca a vandut sase milioane de console pentru jocuri video Xbox 360 de la lansarea acesteia in luna noiembrie a anului trecut.

"Scadem constant costurile de productie pentru consola Xbox", a precizat administratorul financiar al companiei, Chris Liddel, manifestandu-si increderea ca grupul pe care il reprezinta va reusi sa depaseasca nivelul de zece milioane de console vandute pana la sfarsitul anului 2006. in timp ce sectorul consolelor nu este chiar profitabil, jocurile video sunt foarte profitabile.

Grupul american de software va lansa noul sau sistem de operare, Windows Vista, precum si suita Office pentru companii la inceputul celui de-al patrulea trimestru al anului in curs, iar pentru clientii particulari aceste produse vor fi lansate la inceputul anului urmator. Aceste doua produse insumeaza mai mult de jumatate din venitul companiei si aproape intreg profitul.