Companiile rusesti au cele mai slab cotate siteuri corporate din intreaga Europa si ofera o cantitate putina de informatii atat investitorilor, cat si analistilor, anunta un studiu aplicat in 16 tari europene.
Germanii conduc acest clasament al celor mai bune siteuri de companii cu un scor de 65 de puncte, pe o scara de la 1 la 100. Companiile din tarile nordice, Finlanda, Suedia, Norvegia si Danemarca care fac parte dintr-un singur grup analizat, ocupa cea de-a doua pozitie, fiind urmate de Elvetia si Olanda, potrivit raportului intocmit de firma suedeza de consultanta Hallvarsson & Halvarsson. Companiile din Rusia au cel mai slab punctaj in ceea ce priveste calitatea siteurilor si a informatiilor postate pe site, 35 de puncte, fiind depasite de firmele din Franta cu un scoring de 48 de puncte.

Pentru al doilea an consecutiv, compania olandeza de logistica si curierat TNT conduce in topul celor mai bune siteuri de companii din care mai fac parte alte 164 de corporatii europene. Banca daneza Danske Bank ocupa cea de-a doua pozitie, fiind urmata de Telecom Italia, cel mai mare operator de telecomunicatii din Italia. Top 10 siteuri de companii este completat de cate o companie din Finlanda, Suedia si Spania si cate doua din Germania si Elvetia.

Potrivit specialistilor, in ultimul timp s-a remarcat o tendinta de crestere a interesului companiilor fata de zona online si de calitatea propriilor siteuri. Cu toate acestea, in opinia lui Niklas Franck, consultant in cadrul Halvarsson, performanta companiilor din Rusia in segmentul online lasa de dorit, chiar daca vorbim aici de firmele locale care s-au listat sau urmeaza sa se listeze la bursa londoneza ori pe alte piete de capital europene.

“Companiile rusesti vor trebui sa se mobilizeze si sa depuna un efort consistent pentru a recupera terenul pierdut in fata tarilor din vestul Europei. Un numar tot mai mare de companii sunt constiente de nevoia imbunatatirii procesului de comuncarii cu proprii actionari. Rusia este inca o piata emergenta, asa ca trebuie sa-i mai acordam timp pentru a-si reveni,” apreciaza reprezentantul Hallvarsson.

Europa Top 10:


Companie Punctaj

1. TNT 88.75

2. Danske Bank 84.5

3. Telecom Italia 84.25

4. Fortum 82.25

5. UBS 79.25

6. TeliaSonera 78.25

7. ThyssenKrupp 78

8. BASF 77.75

9. Repsol-YPF 77.75

10.Swisscom 77


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
BASF: Noi culori vor atenua acumularea de caldura in masini